Family Tree Maker legges ned

Family Tree Maker reklameI et blogginnlegg på Ancestry.com i går (http://goo.gl/nWuh4h) ble det annonsert at Ancestry.com sitt slektsprogram Family Tree Maker vil legges ned 31.12.2015, og all utvikling stoppes fra denne datoen. Funksjonalitet og support vil være operativt til i alle fall 1.1.2017.
Forklaringen på hvorfor denne avgjørelsen er tatt er litt uklar, men det skyldes på at markedet for desktop-programmer er synkende. Underforstått at fremtiden ligger i webbaserte slektsprogrammer/nettsteder. Ting kan jo tyde på at det er i den retningen det går, og om det kan man mene hva man vil; den diskusjonen lar jeg ligge til senere. Uansett er det mange brukere som nå er frustrerte over at deres program (og et av de gode programmene, (skjønt man vel strengt tatt er avhengig av ancestry.com) nå forsvinner. Men det er nå engang slik at den enes død er den andres brød, og folkene bak programmer som Legacy Family Tree og RootsMagic er allerede ute og lokker potensielle nye kunder med hvor lett det er å migrere fra FTM til nettopp deres program, les Legacy sin her: http://goo.gl/Gjrzuh og RootsMagic sin her: http://goo.gl/g08Bef. RootsMagic gir endog en rabatt til dem som bytter.
Det er mange programmer å velge i der ute, men fortvil ikke, i løpet av en uke eller to, i alle fall før nyttår, kommer slektsgransker.no med den definitive oversikten over, kommentarer til og anbefalinger av, slektsprogrammer! Følg med!

Noen tanker om “Family Tree Maker legges ned

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.