Slektsforskerdagen 2015

Når sommeren for lengst er over og kvelden kommer tidligere og tidligere, samles de gråhårede horder for å starte slektsforskeråret. Eller Slektsforskerdagen som den kalles, og alle organisasjoner i det ganske land hvis medlemmer synes slektsgåter er atskillig mer spennende og interessant enn den mest innfløkte krimroman, organiserer foredrag, stands og salgsstands, workshops og kurs for alle slektsinteresserte. I år faller dagen på lørdag den 31. oktober. Sjekk DIS-Norge, Slekt og Data(…) sin oversikt for arrangementer rundt omkring i landet: http://goo.gl/PGQeGw

slektsgranskerplakat
Plakaten for Slektsforskerdagen 2015 på Riksarkivet. Slektsforskerdesigneren har åpenbart tatt ferie.

Undertegnede tar som regel turen til det største arrangementet i Norge; på Riksarkivet, og i år, som de siste årene, er det et samarbeid mellom Riks- og Statsarkivet (i Oslo), DIS-OA og Oslo Byarkiv. Omsider har programmet kommet, og det er sannelig ikke for tidlig. Hvert år dreier programmet seg om et spesielt tema, og i år er det «Hvem tror du at du er?»  – eller nei – er det «Personhistorie i arkivene» (til forskjell fra personalhistorie?)? Eller er det slik at «Hvem tror du at du er» er hovedtema for hele landet, men «Personhistorie i arkivene» er spesifikt for Oslo? Sannelig om jeg vet, ta uansett en kikk på programmet her: http://goo.gl/RRS25Q. Ellers kan du se på arrangementet på Facebook her: https://goo.gl/4YwysA uten at det i skrivende stund ligger noe særlig der i det hele tatt. Programmet ser interessant ut, og om du er eller tar en tur til Oslo lørdag den 31. anbefales det å ta en tur innom!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.