Slektsforskerdag på Nasjonalbiblioteket

Slekstforskerdag-paa-Nasjonalbiblioteket
Flyer for slektsforskerdagen på Nasjonalbiblioteket (finnes p.t. ikke i større oppløsning dessverre)

Nasjonalbiblioteket har i noen år hatt sin egen slektsforskerdag, hvor de blant annet fokuserer på sine egne arkiver og hva man kan finne der. Jeg var der i fjor, og det var i overkant mye folk, men god stemning, gode foredrag –  det var endog gratis kaffe og boller! I år har de også invitert DIS og NLI, og seansen blir sannsynligvis verdt å få med seg. Det går av stabelen 21. november, men noe program har de ikke fått lagt ut i skrivende stund.

Skulle det mot formodning være smekk fullt, uinteressant eller drepende kjedelig, kan jeg anbefale en tur på mikrofilmsalen i stedet. Sjansen for at du har aner som har en dødsannonse eller en nekrolog du aldri har lest og som kan gjenfinnes i en avis, er nærmest 100%. Plukk ut en håndfull aviser å se gjennom, fyll ut noen bestillingskort og gi til de som sitter i skranken og spol i vei! Om du ikke har gjort de før så hjelper de deg gjerne. Ta med eller kjøp en USB-disk i resepsjonen nede så har du noe å lagre bildene på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.