Blogg fra Digitalarkivet

digarkblogEn gledelig nyttårsnyhet for alle Digitalarkivet-entusiaster (les: nerder): Digitalarkivet har nå startet sin egen blogg hvor det vil legges ut hva det jobbes med –  til glede for oss som bruker dem flittig, og som vil følge med i utviklingen og ta i bruk nye og forbedrede verktøy. Fra deres egen kunngjøring på Facebook:

«Her vil vi fortelle litt mer detaljer rundt hva vi jobber med når tjenestene på nettsidene tar form og videreutvikles. Alle som er involvert i Digitalarkivet med utvikling, metadata, transkribering, skanning, datatilrettelegging, osv. vil i større eller mindre grad bidra i bloggen.»

I dag for eksempel, meddeles det at følgende er utført:

  • Forbedret og mer effektivt søk på fylker på alle søkesider
  • Splittet søkefelt for hendelsesdato i år og dato
  • Endret søkeindekser og stilt tilbake til søk som støtter trunkering med to tegn (Se et innlegg om temaet)
  • Endret menypunktet DNF1814 til å peke til blogg.digitalarkivet.no
  • Ved søk i folketellinger, peker nå “hus-ikonet” i geografivalget til riktig kilde. Endringen medfører at lenka er endret, og hvis du da har bokmerket hus-ikonet vil den bokmerkede lenka dessverre ikke virke lenger.

Sjekk bloggen her: http://blogg.digitalarkivet.no/

Slektsgransker.no bifaller og bokmerker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.