På jakt etter Rollos DNA

rolloForskning.no (via NTB) publiserte i går en artikkel om at en norskledet delegasjon nylig fikk tilgang til den forgangne vikinghøvdingen Rollo (og Vilhelm Erobrerens tipptippoldefar) sine etterkommeres grav i Normandie, på jakt etter DNA som kan kaste lys på om Rollo var norsk eller dansk. De (og de er tydeligvis stiftelsen Explico – «Historical Research Foundation») har fått tillatelse av franske sekulære og geistlige myndigheter til å ta med seg noen tenner fra Richard den Gode, fra en sarkofag i en klostergrav i Fécamp. Resultatet vil foreligge til høsten rapporteres det. Interessant nok, om man klarer å få noe ut av såpass gammel DNA.

Mot slutten av artikkelen er det av uforklarlige årsaker «styreformann i Samlerhuset og Det Norske Myntverket, Ole Bjørn Fausa» som uttaler seg på vegne av prosjektet. Hva slags fagbakgrunn har denne mannen, annet enn å selge dyr myntkitsch eller som investor? Og så kommer genealogien: «I arbeidsprosessen har han også funnet ut at han selv er 35.-generasjons etterkommer etter Rollo.» Nettopp. Er det Jon Bratt Otnes som står bak slektstavla?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.