Slektsgranskingens 10 bud

rotesSveriges Släktforskarförbunds nettside Røtter har en tidvis glimrende blogg med stor spennvidde, og Markus Gunshaga har skrevet et innlegg om det han mener er/burde være slektsgranskingens 10 bud. Jeg siterer fra 1. bud (min oversettelse):

«1) Du skal lære deg det grunnleggende. Å slektsforske uten grunnleggende kunnskaper om alt fra kildekritikk til paleografi til eldre tiders navneskikker og lovgivning er som å hoppe i fallskjerm uten fallskjerm – man kræsjlander. Like dødsdømt er det å prøve å hekle uten heklenåler eller å padle kano uten årer, så hvorfor tror da så mange at man kan slektsforske uten tilgang til kildematerialet, med elendige kunnskaper i håndskriftlesing og lite forståelse av forholdene i gamle dager?…»

Les resten av budene her: http://bit.ly/1FEST4o

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.