Nytt kartverktøy

Bloggerne hos Digitalarkivet rapporterer om et nytt kartverktøy som egentlig ble tilgjengelig i fjor, og som var en del av prosjektet Kultur- og naturreise – et samarbeid mellom Kartverket, Kulturrådet, Riksantikvaren og Riksarkivet, hvor et av hovedmålene var «å tilrettelegge for og stimulere til økt bruk av stedfestede offentlig data». Det ble utviklet en kartbasert visning av datasett fra alle etatene i samarbeidet.

Kartutsnitt fra Løten
Kartutsnitt fra Løten

I praksis betyr dette at man kan legge på en hel rekke «lag» på et zoom- og navigerbart norgeskart med visualiseringer av diverse slag. For en slektsgransker er nok det mest interessante at hele 1910-tellingen er et av de tilgjengelige datasettene! Det betyr at man kan manøvrere seg rundt i hele landet, klikke på de forskjellige bostedene og få opp hvem som bodde der – et fantastisk verktøy for enkelt å få en oversikt over hvem som bodde hvor! Når det er registrert flere husstander på samme sted er det lett å bla seg fram og tilbake, og man kan ved et klikk gå til tellingen hos Digitalarkivet. Andre lag som kan legges på er Digitalt Museum, LokalhistorieWiki, Wikipedia, Digitalt fortalt med flere, og man kan generere sitt helt egne kart med kartutsnitt og ønskede utvalg!

Et glimrende verktøy med mange muligheter!

Les blogginnlegget til Digitalarkivet: http://blogg.digitalarkivet.no/post/141193594000/folketelling-og-kart
Se på løsningen: http://knreise.no/demonstratorer/
Lag ditt eget kart: http://knreise.no/demonstratorer/demonstratorer/generator.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.